“BMM’nin görevi ahkamı şeriyyeyi tenfiz etmekti”
Genel Yayın Yönetmenimiz Eyüphan Kaya “ilk meclisin ruhu” temalı bir seminer verdi, Ferdi Yiğit TOBB İmam-Hatip Proje okulunda orta okul öğrencilerine hitap eden Kaya, “BMM’nin görevi ahkamı şeriyyeyi tenfiz etmekti” diyerek özetle şunları dile getirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Eyüphan Kaya “ilk meclisin ruhu” temalı bir seminer verdi, Ferdi Yiğit TOBB İmam-Hatip Proje okulunda orta okul öğrencilerine hitap eden Kaya, “BMM’nin görevi ahkamı şeriyyeyi tenfiz etmekti” diyerek özetle şunları dile getirdi.
Sevgili çocuklar, yakın tarihe kadar Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine göre çocuk haklarını dile getiriyorduk. Ancak batının tüm değerleri gibi bu beyanname de Gazze’de boğuldu. Meğerse asıl amaç çocuğu aileden koparmak olup istediği şekilde ondan faydalanmakmış. Zaten gavurun değerleriyle adam olmamız da imkan dışıdır.
Peygamberimiz Hz.Muahammed(sav)’in çocuklar için dediği şu ifade çok manidardır.
7 yaşına kadar çocuklarınızı sevin, 7-14 yaş arası onları eğitin ve ondan sonra onlarla istişare edin. Sevgili çocuklar çocukluk yıllarınızı ne kadar dolu geçirirseniz hayatınızın kalitesi ona göre artar. Bazıları “çocuktur, oynasın, eğlensin” diyor, aslında bu sakıncalı bir ifadedir. Şöyle bir hatırlayın İslam alimlerinin, meşhur insanlarının çoğu 9-10-11-12 yaşlarında çok şey öğrenmişler.
*Fatih Sultan Mehmet çocukken, nasıl olsa padişah oğludur, hocası ona bir şey yapamaz, ceza veremez düşüncesiyle haylazlık yaparmış, bunu duyan babası hocaya demiş ki; “bu çocuk için bir oyun sergilememiz lazım; ben sınıfa izinsiz gireceğim sen bana bağır, ben sesimizi yükselteceğim sen bana bir tokat vur” demiş. O zaman Mehmet şöyle düşünür “vala bu babamı vurduysa gerekirse beni de cezalandırır” diye düşünür ve kendine gelir, gerçekten de öyle oluyor. Evet 21 yaşında İstanbul’u fethediyor ama unutmayalım, ona bu kabiliyeti veren onun yetiştirme tarzıydı.
İslam’a göre bir çocuğun baba üzerindeki beş hakkı var.
1-Ona güzel bir isim vermek,
2-İslam edebi üzerinde yetiştirmek,
3-Helal rızık ile büyütmek,
4-Savunma tekniklerini, silah kullanımını ona öğretmek,
5-Yüzmeyi ona öğretmek.
Malumunuz 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır, Ancak ne hikmetse bu tarihte açılan meclisin niteliği hakkında bir bilgilendirme pek yapılmıyor. Meclis zabıtlarından aldığımız bilgiye göre ilk meclis şu özellikleri taşıyordu.
23 Nisan 1920 bir Cuma günü Mustafa Kemal'in 6 maddelik bir davet mektubuyla Hacı Bayram-ı Veli camisinde kılınan Cuma namazına müteakip Büyük Millet Meclisi(BMM)'nin salavat ve dualar eşliğinde açılışı yapılmıştır.
Büyük Millet Meclisinin(BMM) işleyişinde;
*Selam ve dua vardı,
*İstişare vardı,
*Devletin dini Din-i mübin-i İslamdı,
*Hilafete sahip çıkma düşüncesi vardı,
*Kürdistan mebusu vardı,
*Çanakkale ruhu vardı,
*İstiklal Marşını bu meclis kabul etmişti,
*Meclisin görevi “ahkamı şeriyyeyi tenfiz” etmekti.
Özellikle İstiklal Marşının önemine dikkat çeken Kaya, bazı anekdotlarla çocukların dikkatini celbederek, “Unutmayın Cumhurbaşkanımız bu ruha sahip çıktığı için sesi gür çıkıyor.” Diyerek sohbetine son verdi.
Tarih: 16-04-2025

Allah razı olsun, bu hakikatleri bu şekilde apaçık anlatmak lazım.